Fælles forsvar for vores værdier.

Ruslands invasion af Ukraine har vendt op og ned på Europas sikkerhedspolitiske situation. Vi har igen krig på europæisk jord. Tusindvis er døde og millioner er drevet på flugt. Vores svar må og skal være at stå på ukrainernes side og stå sammen i de fællesskaber der sikrer vores frihed og sikkerhed. Når Putin truer os og forsøger at splitte os ad, skal vi rykke tættere sammen. I Vesten, i NATO og i EU.

I Socialdemokratiet er vi ikke i tvivl. Det er nu, vi har mest brug for sammenhold – ikke forbehold. I en usikker verden har vi brug for stærkere fællesskaber og alliancer på tværs af landegrænser.

Derfor skal vi styrke vores forsvar, øge engagementet i NATO og samtidig afskaffe vores forsvarsforbehold og løfte vores ansvar i det europæiske sikkerheds- og forsvarssamarbejde.

Vi skal stemme JA fordi: Verden er forandret – i en usikker tid har vi brug for stærke fællesskaber

Vi skal stemme JA fordi: Stærke alliancer gør Danmark trygt
Vi skal stemme JA fordi: Vi skal styrke Europas forsvar imod Putin

Jens Joel, EU-ordfører for Socialdemokratiet


Denne avis udgives af det partipolitisk neutrale DEO – Demokrati i Europa Oplysningsforbundet – i samarbejde med netmediet OLFI, Rådet for International Konfliktløsning og Atlantsammenslutningen. Formålet er at sikre høj valgdeltagelse på et oplyst grundlag.